Over ons

Wie zijn wij?

Machinefabriek de Gouw is in 1954 begonnen als jachtwerf waardoor we direct te maken kregen met kritische klanten, wat ons al direct klantgericht maakte en een hoge kwaliteitsstandaard oplegde. In later jaren werd de focus verlegd naar toelevering in de gasindustrie, een wereld waar alles volgens voorgeschreven normen moet worden gemaakt, en uiteraard ook de kwaliteitseisen en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.
Sinds een tiental jaren zijn wij ook actief in het produceren, repareren en onderhouden van machines, installaties en hulpgereedschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Ook hier worden hoge eisen gesteld aan voedselveiligheid (FDA), levensduur betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Sinds wij in 2001 van Landsmeer zijn verhuisd naar Purmerend kreeg voor ons de industriële toelevering voor technische bedrijven een groter aandeel.

Door onze langjarige ervaring in de toelevering aan de gasindustrie hebben wij ons gespecialiseerd in het produceren volgens de nationale en internationale normen, Nederland (NEN), Duitsland (DIN),België (NBN), Denemarken (DS), Frankrijk (AFNOR), Europa (ISO), Engeland (BS), Amerika (SAE, CGA, ANSI), Spanje (MIE), Italië (UNI) en Australië (AS).
Een groot aantal van de meest voorkomende bochtstukken, cilinderaansluitingen, verloopnippels volgens deze normen hebben wij in ons assortiment en vaak ook in voorraad, zowel in messing (verchroomd) als in roestvast staal.

Indien gewenst of geëist (gasindustrie) kunnen wij onze producten op sterkte en lekdichtheid getest en ontvet voor zuurstoftoepassingen leveren, ook met een verklaring.

Ons productieproces wordt altijd vastgelegd, als er geen tekening is toegeleverd door de klant wordt bij ons het product uitgetekend in CAD (Inventor), de bewerkingsvolgorde met voorschriften op het gebied van passingen en kwaliteitseisen wordt vastgelegd in een werkinstructie die wordt bewaard voor een eventuele vervolgorder, aan het eind van het productieproces wordt een eindcontrole uitgevoerd, al met al zorgt dit voor een continue kwaliteit.

Op het gebied van reparatie en onderhoud is ons voordeel, dat wij door onze schaalgrootte snel kunnen schakelen en waar nodig direct kunnen inspringen om processen bij onze klanten zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.